Kaşık kaşık tüketiliyor ama sağlığın düşmanı

Son yıllarda kahvaltılarda ya da ara öğünlerde yulaf ve mısır gevreği sık tüketilmeye başlandı. Peki, kahvaltı için yulaf mı mısır gevreği mi sağlıklı? İşte yulafla mısır gevreği arasındaki farklar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yulaf ve mısır gevreği kahvaltıların vazgeçilmezi. Peki, hangisi daha sağlıklı? Hangisi daha hızlı kilo vermeyi sağlar? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yulafın daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Çağla ile Yeni Bir Gün'e açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, mısır gevreğinin sağlığa düşman olduğunu vurguladı. Mısırın genetiyle oynaraka nişastasını artırma durumu sağlığı tehdit ediyor.

YULAFLA MISIR GEVREĞİ ARASINDAKİ FARKLAR

Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz, yapısı daha seçkin, kalorisi daha düşük, lif yapısı güçlü.

Protein içeriği diğer tahıllara oranla daha fazla

Güçlü bir mineral zenginliği var

Bağışıklığı güçlendirir

Mısıra oranla daha fazla kolesterol düşürür

Çinko, bakır, manganez, magnezyum ve selenyum içeriği mükemmel