HABER MERKEZİ
Kahvaltılık mücver karnınızı hızla doyurabilir. Mücver içerisine girilen patatesler rendelenmelidir. Peki enfes mücver nasıl yapılır?
Kaşarlı Patates Mücveri Nasıl Yapılır?
4 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kaşarlı Patates Mücveri Nasıl Yapılır?
Kaşarlı patates mücveri için öncelikle patatesleri rendenin kalın tarafıyla güzelce rendeleyelim.
Rendelediğimiz patatesleri elimize sıkarak suyunu çıkaralım.
Un, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve tercihe bağlı olarak karabiberi patateslerin üzerine ekleyelim. Bir kaşıkla iyice karıştıralım.
Tamamen karışan mücver harcımızı pişirmek için uygun bir tavaya sıvı yağı aldıktan sonra kızdıralım.
Ardından mücver harcından birer kaşık aralıklı olarak dökelim. Kaşığın arka tarafıyla hafifçe bastırarak mücverin üzerini düzeltebilirsiniz.
Mücverlerimizi orta ateşte arkalı önlü çevirerek pişirelim. Eğer düşük ateşte pişirirseniz içine yağ çekecektir çok yüksek ateşte pişirirseniz de hızlıca yanacaktır. Bu yüzden kontrollü olmanızda fayda var.
Mücverlerimizi pişirdikten sonra fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Tüm harç bitinceye kadar kızarttığımız mücverlerimiz artık servise hazır.
Yanında biraz yeşillik ve isteğe bağlı olarak yoğurt sosu eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!