Kaşarı bir metre uzuyor! Sulu sulu kaşarlı menemen tarifi, kahvaltınızın gözbebeği

Kaşarlı menemen lezzet harikası sunuyor. Kaşarlı menemen içerisine 3 adet sulu ve taze domates eklenmelidir. Peki kaşarlı menemen nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Kaşarlı menemen içerisine baharatları ekleyin. Domateslerin tava içerisinde iyice erimesi için rendelenmelidir. Peki enfes kaşarlı menemen nasıl yapılır?

Kaşarlı Menemen Tarifi

Malzemeler (2-3 kişilik):

3 adet orta boy domates

2 adet yeşil sivri biber (isteğe bağlı acı veya tatlı)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya 1 yemek kaşığı tereyağı)

3 adet yumurta

100-120 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Karabiber (isteğe bağlı)

Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Domatesleri rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın.

Biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın.

Tavaya yağı alın, ısıtınca doğranmış biberleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.

Ardından domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 5-7 dakika).

Tuz ve baharatlarını ekleyin.

Yumurtaları ister direkt kırarak, ister ayrı bir kapta çırparak ekleyin. Hafif karıştırın.

Yumurtalar pişmeye yakınken rendelenmiş kaşarı serpin ve tavanın kapağını kapatın. Kaşar eriyene kadar 1-2 dakika daha pişirin.

Sıcak sıcak servis edin.