Kaşarı ağızda eriyen patatesli mücver tarifi! Kahvaltılık mücver tarifi

Kahvaltıya kızartma tarif denemek isteyenler bu mücveri yapıyor. Kaşarlı patatesli mücver çok hafif oluyor. Sıcak servis edilen mücver nasıl yapılır?

Mücverin en kolay ve güzel tarifini sizler için derledik. Patatesli mücveri yaparken patateslerin asla kararmaması gerekiyor. İşte detaylar...

KAŞARLI PATATESLİ MÜCVER

4 tane orta boy patates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 adet yumurta

2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)

Tuz

İstenirse karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, fazla kararmaması için elimizi çabuk tutalım.

Kaşar peynirini, unu ve yumurtayı rendelenmiş patateslere ilave edelim.

Kaşar tuzlu olduğu için tuzunu kontrollü ekleyin ve isterseniz karabiber de ekleyin.

Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.

Yapışmaz veya teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtıyoruz.

Mücver biraz sulandığı için biraz elimizle suyunu sıkıyoruz.

Yemek kaşığı ile malzemeden alıp tavaya yayıyoruz, isterseniz kaşıkla kenarlarından benim gibi biraz düzeltin. Siz ne kadar büyük veya küçük yapmak istiyorsanız ona göre ayarlayın.

Önlü arkalı orta ateşte kızartalım (yağı azaldıkça yağ ekliyoruz).

Fazla soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.