Kaşar metrelerce uzuyor! Baklava lezzetinde Adana böreği tarifi

Adana böreği hazır böreklere taş çıkarıyor. Tok tutan lezzetiyle çok sevilen Adana böreği nasıl yapılır? İşte kahvaltılarınızı süsleyecek o tarif...

Adana böreğini ister özel günlerinizde ister kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz. Adana böreği içerisinde iki farklı peynir var. İşte tarifi...

ADANA BÖREĞİ TARİFİ

16 yaprak baklavalık yufka

1,5-2 adet yufka

2 yumurta

1 su bardağı süt

Tuz

Kaşar peyniri

Çeçil peyniri

Tereyağ

YAPILIŞI

Öncelikle tavamızın boyutuna göre yufkalarımızı kesiyoruz.

Daha sonra tereyağımızı eritiyoruz.

Baklavalık yufkalarımızı tek tek diziyoruz.

Aralarını yağlamayı unutmayın. 8 kat çıktıktan sonra süt ve yumurtayla bi karışım hazırlıyoruz.

Yufkalarımızı sosun içine batırıp tavaya ekliyoruz.

Arasına peynirlerimizi ekliyoruz.

Tekrar sosladığımız yufkaları ekliyoruz.

Onun üzerine de baklavalık yufkalarımızı sırasıyla aynı şekilde diziyoruz.

Kısık ateşte ocakta pişiriyoruz.

Daha kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.

Diğer tarafı da piştiğinde hazır, afiyet olsun��