Karpuzlu dondurma nasıl yapılır? İşte serinleten lezzetin formülü…

Karpuzlu dondurma nasıl yapılır? sorusu, özellikle karpuz seven birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü bu meyve, dondurma şeklinde de afiyetle tüketilebiliyor. Peki, karpuzlu dondurma nasıl yapılır? İşte serinleten lezzetin formülü…

Karpuzlu dondurma nasıl yapılır? sorusu birçok insan tarafından zaman zaman merak ediliyor. Çünkü sıcak havalarda serinlemek isteyen pek çok insan dondurma yemeyi tercih ediyor. Ayrıca dondurma birçok farklı meyveden yapılabiliyor. Bu meyvelerden biri de karpuz.

Peki, serinleten lezzetin formülü ne? Bu noktada bir tarif, karpuzlu dondurmanın pratik bir şekilde hazırlanmasında yardımcı olabiliyor.

KARPUZLU DONDURMA NASIL YAPILIR?

Karpuzlu dondurma tarifi birçok malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. İşte söz konusu malzemeler;

1 çay bardağı süt.

5 dilim karpuz.

½ paket krema.

½ çay bardağı şeker.

HAZIRLANIŞI

Karpuzlu dondurma tarifi yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte karpuzlu dondurma tarifinin hazırlanışı;

Öncelikle karpuzun çekirdekleri çıkartılır ve küp küp doğranır.

Sonra krema katı bir kıvam alana kadar çırpılır.

Devamında karpuz ezilene kadar güzelce karıştırılır.

İyice ezildikten sonra krema, şeker ve süt eklenir.

Elde edilen karışım saklama kabını koyularak derin dondurucuda ortalama 3 saat bekletilir. Bekleme işlemi esnasında yarım saatte bir dondurma karıştırılır.

Donduktan ve kıvam haline geldikten sonra elde edilen karpuzlu dondurma afiyetle tüketilebilir.