Karpuz ve kavun seçmenin altın kuralları! Meğer lezzetlisini fark etmek bu kadar basitmiş

Karpuz ve kavun seçmenin çeşitli yolları bulunuyor. Bu nedenle doğru ve pratik yollar pek çok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü her satın alınan meyve aynı lezzette çıkmıyor. Öte yandan lezzetli kavun ve karpuz seçmenin adeta 2 altın kuralı bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Kavun ve karpuz seçmenin basit ve doğru yolları pek çok insan tarafından merak edilerek araştırılıyor. Çünkü özellikle sıcak havalarda buzdolabında bekletilen kavun ve karpuz, serinlik hissi sağlamasının yanı sıra adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet bırakabiliyor. Ancak her satın alınan meyve aynı lezzette çıkmıyor.

Karpuz ve kavun satın alacaklar için önerilen adeta 2 altın kural bulunuyor. Söz konusu kurallar sayesinde, ''meğer lezzetlisini fark etmek bu kadar basitmiş'' bile denilebiliyor. Peki, bahsedilen o altın kurallar nedir?

KARPUZ VE KAVUN SEÇMENİN ADETA ALTIN KURALLARI

Karpuz ve kavun seçmenin pek çok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu noktada ön plana çıkabilen adeta 2 altın kural var. Çünkü söz konusu kurallar sayesinde pratik bir şekilde lezzetli hem kavun hem de karpuz seçmek mümkün olabiliyor. İşte o kurallar, ağırlığına bakmak ve sapına bakmak.

Ağırlığına Bakmak: Karpuz ve kavun seçmede tercih edilecek adeta altın kurallardan biri, ağırlıklarına bakmak. Eğer ağırlıkları hacimlerinden fazlaysa, lezzetli olduklarının göstergesi olabilir.

Sapına Bakmak: Kavun ve karpuz satın alınmadan önce sapına bakılması öneriliyor. Eğer sapları yeşil ise, erken toplandıklarının işareti olabilir.