Karpuz ve kavun seçmenin 3 yolu! Bunlara dikkat edin, afiyetle tüketin...

Karpuz ve kavun seçmek, yaz aylarında serinlemek ve keyifli bir ziyafet çekmek isteyen pek çok insan için önemli. Çünkü lezzetsiz bir meyve, yeme zevkini kaçırırken israfı da beraberinde getirir. Bu noktada tercih edilecek 3 yol ise, hem damak tadına hem de cebe faydalı olabiliyor. Detaylar haberimizde...

OKAN KABUK

Karpuz ve kavun seçmek pek çok insan için önemlidir. Çünkü iyi seçilmemiş bir meyve hem hayal kırıklığı oluşturur hem de israfa sebep olur. Doğru seçimde ise hem tadına doyulur hem de paranın boşa gitmesine engel olunur. Tüm bunların sonucunda ise birçok insan tatlı karpuz ve kavun seçmenin yollarını araştırıyor.

Peki, tatlı karpuz ve kavun seçmenin yolları neler?

KARPUZ SEÇMENİN 3 YOLU

Tatlı karpuz seçmenin bazı yolları bulunuyor. Ayrıca bunlardan bazıları oldukça pratik. İşte bu meyveyi seçmenin basit yollarından 3'ü şu şekilde;

Karpuz seçilirken dip rengine bakılması öneriliyor. Dip rengi daha koyu renk sarı ise, tatlı olduğunun göstergesi olabilir. Bunun yanı sıra dip rengi ne kadar beyaza yakınsa, o kadar tatsız olabilir.

Sulu karpuz için ince uzun yapıda olan meyvelerin seçilmesi öneriliyor. Bunun yanı sıra tatlı karpuz için daha yuvarlak yapıdaki meyvelerin seçilmesi tavsiye ediliyor.

Meyvenin sap rengi koyu bir yeşil, kahverengine sahipse ve sap kuruysa olgun olduğunun işareti olabilir. Bunun yanı sıra daha açık bir yeşil renge sahipse, yakın zamanda toplandığının ve olgun olmadığının habercisi olabilir.

KAVUN SEÇMENİN 3 YOLU

Tatlı kavun seçmenin bazı pratik yolları bulunuyor. Bu yollardan 3'ü şu şekilde;

Kavun seçerken kabuğunun sertliğine dikkat edilmesi öneriliyor. Yumuşak meyvelerin daha tatlı olduğu ve sert kabuklu meyvelerin tam olgunlaşmamış olduğu söyleniyor.

Kavunun ağırlığının boyutuna göre daha fazla olması tavsiye ediliyor. Bu noktada orta boyutlarda bir meyve, diğerlerine kıyasla daha ağırsa tatlı olduğunun habercisi olabilir.

Karpuzda olduğu gibi kavun seçerken de dibine bakılması öneriliyor. Bu meyvede dip yeri yuvarlak bir çukurdan oluşuyor. Kavunun dibine dokunulur ve yumuşaksa tatlı olduğunun göstergesi olabilir.