Karpuz mu daha faydalı kavun mu? Biri C vitamini deposu, diğeri lif zengini

Kavun ve karpuz yazın en sevilen ve en çok tüketilen iki meyvesi. Peki, kavun mu faydalı karpuz mu? İkisinin de vitamin değerleri farklı, ikisi de faydalı. Ama bir tanesi C vitamini açısından daha zengin. İşte kavun ve karpuzu ayıran faydalar…

HATİCE GÖVENÇ

Karpuz ve kavun, her ikisi de yaz meyvesi olarak popüler ve besleyici olsa da hangisinin daha "faydalı" olduğu, neye ihtiyacın olduğuna göre değişir. İşte karşılaştırmalı olarak ikisinin temel faydaları...

KARPUZUN FAYDALARI

Daha fazla su içerir: Yüzde 92 oranında su içerdiği için yaz aylarında susuzluğu gidermek ve vücudu serinletmek için idealdir.

Likopen içerir: Bu güçlü antioksidan özellikle kalp sağlığı ve kanser riskini azaltma açısından önemlidir.

C vitamini ve A vitamini açısından zengindir.

Düşük kalorilidir: Kilo kontrolü için uygundur.

Kas ağrılarına iyi gelir: İçerdiği sitrülin sayesinde egzersiz sonrası kas ağrılarını azaltabilir.

KAVUNUN FAYDALARI

Daha fazla lif içerir: Bu da sindirim sistemine iyi gelir, kabızlığı önler.

Beta-karoten açısından zengin: Göz sağlığı ve cilt sağlığı için faydalıdır.

B6 vitamini ve folat içerir: Sinir sistemi ve beyin sağlığı için destekleyicidir.

Doğal şeker oranı biraz daha yüksek olduğu için tatlı ihtiyacını karşılayabilir.

Havuz suyundan bulaşan 3 hastalık! Önce karın ağrısı başlıyor sonra...

Canan Karatay'ın mide rahatlatan limonlu çay tarifi! İçinde yok yok