Karpuz kabuklarını böyle değerlendirin! Nefis kahvaltılık

Karpuz kabukları genelde çöpe atılır. Fakat karpuz kabuklarını kahvaltılık reçele dönüştürebilirsiniz. İşte nefis kahvaltılık olan karpuz reçeli tarifi ve malzemeleri…

Dolaptan eksik etmediğiniz karpuzun kabuklarını kahvaltı için reçel yaparak değerlendirebilirsiniz. Karpuz reçeli en favori kahvaltılık yiyeceğiniz olabilir. İşte yazdan kışa hazırlık yapmanın en lezzetli yolu karpuz reçeli tarifi ve malzemeleri...

KARPUZ REÇELİ MALZEMELER

2 dilim doğanmış karpuz kabuğu

5 adet karanfil

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tarçın

3 su bardağı şeker

2 adet limon suyu

KARPUZ REÇELİ TARİFİ

Karpuz kabuklarında hiç yeşil kısım kalmayıncaya kadar, kabukları küçük küpler halinde doğrayın.

Derin reçel tenceresi içerisine doğranmış karpuz kabuklarını koyun ve üzerine 4 bardak kaynamış su ekleyerek yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatın.

Yumuşayan karpuz kabuklarının üzerine toz şekeri, karanfil ve tarçını ilave edin. Bu malzemeler ile beraber yarım saat daha kaynatın.

Karpuz kabuğu reçeliniz koyu bir kıvama geldikten sonra, reçeliniz hazır demektir. Reçeli ocaktan almadan önce taze limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatın.

Fermuar sıkışınca o hatayı yapmayın! İşte düzeltmenin kısa yolu