Esnafların karpuz seçme tüyoları! Tıklatın o ses geliyorsa tamamdır

Yazın sevilen meyvesi karpuzu tezgahlarda görmeye başladık. Peki, karpuz nasıl seçilir? Karpuz alırken herkes içinin beyaz çıkmasından, tadının kötü olmasından korkar. İçi tın bir ses yaparsa karpuzun içi beyazdır derler, kavunun ise dibi koklanır denilir. Peki, doğru mu? İşte tatlı karpuz seçmenin püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tatlı karpuz ya da kavun yemek keyif verir. Fakat her zaman tatlı karpuz ya da kavun şansı yaver gitmez. Peki, tatlı karpuz nasıl anlaşılır?

Herkesin kendine göre karpuz seçme kriterleri vardır. Bazıları koklar, bazıları sadece şansına güvenir. Fakat esnafların kendine göre belirlediği tüyolar var. Karpuzcuların iyi karpuz tüyolarını sizler için derledik.

TATLI KARPUZ SEÇME TÜYOLARI

İçi tın bir ses yaparsa da karpuzun içi beyazdır. Saplarına da bakılmalı, şu an en iyileri yeşil saplıları. Genelde ise sapı kuruya yakın olana bakacaksınız.

Kavunda altına bakılmalı ve dibi koklanmalı. Hafif yumuşak olacak. Fiyat aralıkları ise en düşük olan karpuz 35-40 TL civarında, Kavun ise 60-70 TL civarında seyrediyor.