Karnıyarık nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde Karnıyarık tarifi, yapılışı püf noktası nedir?

Karnıyarık yemeğin tarifi, yapılışı ve malzemeleri MasterChef'te gündeme gelmesi ile birlikte merak konusu olu. Bu etkileyici yemek, Osmanlı Saray mutfaklarından bir miras. Türkiye'de nereye giderseniz gidin bu yemeği bulacaksınız! Geleneksel olarak kuzu kıyma ile yapılsa da, kıyma ile hazırlayabilir veya vejetaryen versiyonu da olabilir. Eti en sevdiğiniz sebzeyle değiştirebilir (mantar, nohut çok işe yarar), üstüne biraz rendelenmiş peynir serpip ardından pişirerek lezzetli bir yemek ortaya çıkarabilirsiniz.

Karnıyarık tarifi, malzemeleri ve detayları MasterChef Türkiye 2021 sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya başlandı Türk yemekleri ve tarifleri bir çok yerde dikkat çekmeye ve merak uyandırmaya devam ediyor. Söz konusu MasterChef ile gündeme gelen "Karnıyarık nasıl yapılır, malzemeleri neler, tarifi, yapılışı püf noktası nedir?" soruların yanıtları internet aramalarında araştırılmaya başlandı.

KARNIYARIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)

3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

2 adet orta boy soğan

2 adet domates

2 adet sivri biber

2 diş sarımsak

Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber

200 gr kıyma

1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı sıcak su

KARNIYARIK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.

İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.

Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.

Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.

Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin.

Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.

Afiyet olsun.

KARNIYARIK TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Patlıcanların yağ çekmemesi ve acısının çıkması için kızartmadan önce tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir.

Patlıcanları yıkadıktan sonra iyice kurulamalısınız.

Karnıyarığın lezzetli olması için patlıcanları kızartarak yapmalısınız.

Karnıyarığı pişirirken kendi fırınınızın sıcaklık ayarını ve süresini göz önünde bulundurmalısınız.