Karnabahar graten tarifi! Tarif defterinize pratik yemek

Karnabahar graten tarifi hem hafif hem pratik yemekler arasında yer alıyor. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz karnabahar graten, tarif defterinizin popüler yemeği olacak. Peki, karnabahar graten nasıl yapılır, püf noktası nedir?

Hem hafif hem de lezzetli yemek tarifi hazırlayanlar için karnabahar graten tarifi hazırladık. Pratik yemek tariflerini araştırıyorsanız karnabahar grateni tarif defterinize not alabilirsiniz. Kaşar peyniri ile muhteşem görüntüye sahip olan karnabahar graten ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Adım adım karnabahar gratenin yapılışı ve malzemeleri sizlerle...

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet karnabahar

2,5 su bardağı süt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber

1,5 su bardağu rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

Karnabaharı temizledikten sonra çok öldürmeden haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.

Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün ve karıştırın.

Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirin.

Yarım saat sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini gezdirin.

Tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...