Karıncalar bu yüzden geliyorlar! O alanlara dikkat, anında çoğalıyorlar

Karıncalar havaların ısınmasıyla evlere girmeye başladı. Peki, karıncalar neden eve gelir, karıncalardan kurtulma yöntemleri neler? Göçebe ve sabit karıncalar olmak üzere karıncalar iki gruba ayrılır. Geceleri geçici bir yuva kurarlar ve ertesi sabah hareket etmeye devam ederler. Fakat seyahatlerini durdurdukları anlarda vardır. İşte karıncaların evlere gelme sebebi ve karıncalardan kurtulma yöntemleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Karıncalar hareketli olmalarıyla bilinir. Bahar aylarının gelmesiyle karıncalar evlere girmeye başladı. Peki, karıncalardan kurtulma yöntemleri neler?

KARINCALAR BU YÜZDEN EVE GELİYOR

Kraliçe veya kraliçelerin tek bir görevi vardır; yumurtlamak. Diğer tüm dişi karıncalar işçidir; Larvaları beslerler, koloninin çöplerini çıkarırlar, yiyecek ve malzeme ararlar veya yuvayı savunurlar.

Karınca türlerinin hepsi yuva yapmaz. Ordu karıncaları olarak bilinen yaklaşık 200 türden oluşan bir grubun yaşamlarının iki aşaması vardır: göçebe ve sabit. Koloninin göçebe aşamasında karıncalar bütün gün seyahat ederek yiyecek için karşılaştıkları diğer kolonilere ve böceklere saldırır.

Geceleri geçici bir yuva kurarlar ve ertesi sabah hareket etmeye devam ederler. Seyahat etmeyi bıraktıkları tek an, kraliçenin yumurta bıraktığı ve koloninin yumurtadan çıkmasını beklediği durağan evredir. Bu süre zarfında işçi karıncalar kraliçeyi, yiyeceği ve yumurtaları korumak için kendi vücutlarından bir yuva yaparlar.

KARINCALARI UZAKLAŞTIRAN ÜRÜNLER

Kahve, tarçın, sirke, limon ve kahve telvesi karıncaları evden uzaklaştıran ürünlerin başında geliyor. Yaşadığımız her yerde var olan karıncalar sosyal böceklerdir ve yerlerinde pek durmazlar.

1. KAHVE TELVESİ

Kahve telvesi, karıncalar gibi sürünen sinir bozucu haşereleri savuşturmak için kullanılabilir. Karıncalar kahve telvenizin güçlü kokusundan ve dokusundan pek hoşlanmazlar. Kullanılmış kahve telvelerini dolaplar, kiler masası veya evcil hayvanınızın mama kabının yakını gibi karıncaların sıkça gezindiğini gördüğünüz yerlere serpin. Bu doğal karınca kovucu, bahçe alanınız gibi dış mekanlarda da uygulanabilir.

2. TARÇIN

Karıncalar tarçın kokusundan nefret eder. Pencere rayları veya kapılar gibi karıncaların en popüler giriş noktası haline gelen yüzeye tarçın tozlarını yavaşça serpin. Öğütülmüş tarçın, bu sürünen haşereler için yol engelleyici görevi görür çünkü karıncalar tarçın kokusuna dayanamaz.

3. SİRKE

Karıncalar beyaz sirke kokusundan nefret ederler. Çünkü sirke, karıncaların iletişim kurmak için kullandıkları feromonlara müdahale eder. Bir sprey şişesinde 50-50 oranında beyaz sirke ve su karışımını karıştırın. Evinizde karıncaların istila ettiği dolaplar, raflar veya süpürgelikler gibi ortak sıcak noktalara püskürtün. İşlem tamamlandıktan sonra sprey izlerini nemli kağıt havluyla silin.

4. LİMON

Karıncalar limon kokusundan nefret eder. Limonu sıkın veya limon kabuklarını küçük çatlaklar, yarıklar, döşeme tahtaları veya pencere pervazları gibi evinize giriş noktalarının yakınına yerleştirin.