Karın kısmı bu şekildeyse, sakın almayın! Taze balık seçmenin sırrı ortaya çıktı

Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen balık, insan sağlığı açısından oldukça fazla yarar sağlayabiliyor. Ancak balığı taze tüketmek de önemli görülüyor. Nitekim alınan her balık, taze olmayabiliyor. Ayrıca balığın karın kısmı bu şekildeyse, alınması tavsiye edilmiyor. İşte detaylar…

Balık, insan sağlığı açısından birçok fayda sağlayabiliyor. İçeriğinde bol miktarda omega-3 yağ asitleri barındırabiliyor. Bu noktada beyin sağlığı açısından da yararlı olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca hafıza kaybı ve bilişsel bozuklukları önleme konusunda da faydalı olabiliyor.

Birçok insan aldığı balığın taze olmasını ister. Ayrıca bu isteğin gerçekleşmesi için bazı püf noktaları bilmek de gerekiyor. Ayrıca taze balık seçmenin sırrı da adeta ortaya çıktı. Nitekim bazı püf noktalara dikkat edildiğinde, taze balık seçilebiliyor.

TAZE BALIK SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Taze balık seçmenin püf noktaları bulunabiliyor. Nitekim söz konusu püf noktalardan bazıları şu şekilde;

  • Balığın taze olduğunun göstergelerinden biri, deniz ve yosun kokması olabiliyor.
  • Balıktan ekşi ve asitli bir koku geliyorsa, alınmaması gerekiyor.
  • Balığın gözleri parlak ve canlıysa, taze olduğunu işaret edebilir.
  • Gözü kanlı olan balıktan uzak durulması tavsiye ediliyor.
  • Taze balığın dokusu sert bir yapıda olur. Eğer bastırıldığında tekrardan eski haline dönüyorsa, taze olduğunun işareti olabilir.
  • Taze balıkların karın bölgesi temiz olur. Bayat balığın ise karın kısmı şiş olur ve dışkı görülebilir. Eğer alınacak balığın karnı buruşuk bir şekilde duruyorsa, sakın alınmaması öneriliyor.