Karidesli deniz börülceli mücver tarifi

Deniz börülcesi vitamin değeri yüksek besleyici bir besin. Deniz börülceli mücver tarifi ise kızartma yemeği olarak çok seviliyor. Deniz börülcesi nasıl tüketilir? Peki deniz börülceli mücver nasıl yapılır? İşte denizden gelen lezzet deniz börülceli mücver tarifi...

Deniz börülcesinin nasıl tüketileceği merak konusu. Deniz börülceli mücver ise lezzetli bir tarif. Peki deniz börülceli mücver nasıl yapılır? İşte denizden gelen lezzet deniz börülceli mücver tarifi...

MALZEMELER

500 gram karides

Yarım demetten az taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

2 dal arapsaçı otu

Yeterli miktarda zeytinyağı

Yeterli miktarda tuz, karabiber

4-5 yaprak taze nane

Yeterli miktarda mısır unu

1 demet deniz börülcesi

3 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı limon tuzu

HAZIRLANIŞI

Tüm yeşillikleri ince ince kıyıp çukur bir kaba alın. Karidesleri 2-3 parçaya bölüp karışıma ekleyin. Mücver kıvamına gelecek şekilde yeterli miktarda mısır unu ilave edin. Yumurtaları çırparak karışıma katın. Ayrı küçük bir tencerede sıcak suya limon tuzu, tuz ve karbonat atıp deniz börülcelerini haşlayın. Deniz börülcelerini süzüp tuzlu ve limonlu suda birkaç dakika bekletip ayırın. Ayrı bir kapta deniz börülcesini tuz, karabiber, limon ve zeytinyağı ile tatlandırın. Bir tavaya zeytinyağı koyarak delikli kaşık yardımıyla karışımı tavada kızartın. Kızaran mücverleri deniz börülcesi ile servis edin.

Sonbahar mevsiminde hüzünle başa çıkmanın yolları! Sonbahar depresyonundan nasıl korunuruz?