En kolay karides tarifi tavada hazırlanıyor. MasterChef'i izleyenler "Karides nasıl pişirilir?" sorusunun cevabını araştırıyor. Çok hızlı pişen karidesi hazırlamak oldukça kolay. İşte karides tarifi...
Karides tarifini ilk kez yapıyorsanız karides tavayı deneyebilirsiniz. Hem kolay hem lezzetli.
KARİDES TAVA YAPIMI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım kilo temizlenmiş ve dondurulmuş karides
3 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (olmasa da olur)
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Roka veya maydanoz
KARİDES TAVA YAPIMI TARİFİ YAPILIŞI
Karides tarifi için önce karidesleri çözülmeden yıkayın ve süzün. Bu sırada çözülecekler. Sarımsakları küçük bölümde rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya koyup kızdırın.
Sarımsakları, pul biberi ve toz biberi atıp 1 dk karıştırın.
Yıkanıp süzülmüş karidesleri ve limon suyunu ekleyip baharatlarla iyice karışana kadar karıştırın.
Yaklaşık 5-6 dk kavrulana kadar karıştırın.
Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
Maydanoz veya roka yapraklarıyla karıştırıp sıcakken servis edin.
Çok çabuk piştiği için yemek yemeden hemen önce yapmanızı tavsiye ederim.