Karides nasıl pişirilir? İşte en kolay tarif

''Karides nasıl pişirilir?'' sorusunun cevabı MasterChef'i izleyenler tarafından merak ediliyor. Yemek yarışmalarında belirleyici tarifler arasında olan karidesin yapılışı oldukça basit. Deniz ürünleriyle arası iyi olanlar için işte en kolay karides tarifi ve malzemeleri...

En kolay karides tarifi tavada hazırlanıyor. MasterChef'i izleyenler "Karides nasıl pişirilir?" sorusunun cevabını araştırıyor. Çok hızlı pişen karidesi hazırlamak oldukça kolay. İşte karides tarifi...

Karides tarifini ilk kez yapıyorsanız karides tavayı deneyebilirsiniz. Hem kolay hem lezzetli.

KARİDES TAVA YAPIMI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım kilo temizlenmiş ve dondurulmuş karides

3 diş sarımsak

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber (olmasa da olur)

1 çay kaşığından az karabiber

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için:

Roka veya maydanoz

KARİDES TAVA YAPIMI TARİFİ YAPILIŞI

Karides tarifi için önce karidesleri çözülmeden yıkayın ve süzün. Bu sırada çözülecekler. Sarımsakları küçük bölümde rendeleyin.

Zeytinyağını tavaya koyup kızdırın.

Sarımsakları, pul biberi ve toz biberi atıp 1 dk karıştırın.

Yıkanıp süzülmüş karidesleri ve limon suyunu ekleyip baharatlarla iyice karışana kadar karıştırın.

Yaklaşık 5-6 dk kavrulana kadar karıştırın.

Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Maydanoz veya roka yapraklarıyla karıştırıp sıcakken servis edin.

Çok çabuk piştiği için yemek yemeden hemen önce yapmanızı tavsiye ederim.