Karatay hoca kırmızı alarm verdi! Zeytini ve peyniri böyle tüketenler zehirleniyor

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık için ciddi uyarılarda bulunuyor. Canan Hoca günlük iyot tüketimine dikkat çekiyor. Peki zeytin ve peynir nasıl tüketilmeli? İşte yanıtı...

Kahvaltıların olmazsa olmazı peynir ve zeytin. Bu iki besini suda bekletip tüketmek çok zararlı. Peki ama neden? İşte yanıtı...

Canan Karatay bu besinleri tüketirken yapılan hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

KISIR KALMA RİSKİ VAR

Kahvaltıda bazı gıdaları birbiriyle karıştırıyor ve lezzetli olması için farklı işlemler yapabiliyoruz. Prof. Dr. Canan Karatay, "Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz" dedi.

Canan Karatay'a göre zeytin ve peyniri suda bekleterek tuzunun çıkmasını sağlamak, kısırlık riskini artıran bir yöntem.

Bunun için alınması gereken asıl önlem kullanılan yağ ve tuzun çeşidine önceden dikkat etmek.

Zeytin ve peynirin zararlı hale gelmemesi için içeriklerine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Uzman isim yağlı, kristal tuzlu zeytin ve peynirleri öneriyor.

Sağlıklı besinler tüketmek için içerdiği maddelerin iyi araştırılması ve sonradan müdahaleye gerek kalmaması gerekiyor. Bu sebeple besinlerin tuz ve yağ içeriklerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Fakat peynir ve zeytini sonradan yağ ve tuzundan arındırmaya çalışmak ileride ciddi sağlık problemlerinin yaşanmasına yol açabilir. Her ne kadar faydalı olsalar da kahvaltılık ürünleri tüketmenin de belirli bir kotası mevcut. Aşırı peynir tüketimi, içeriğindeki tuz miktarı nedeniyle yüksek tansiyona yol açabiliyor. Bilhassa tansiyon ve kolesterolü olan kişilerin dikkat etmesi gerekiyor. Sağlıklı bir kahvaltı öğünü hazırlarken ölçülü olmakta fayda var. Kahvaltıda aşırıya kaçarak tüketilen zeytin, bir süre sonra midede ekşimeye ve ishale yol açabilir. Zeytin ve peynir gerekli miktarın dışına çıkıldığında çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.