Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın basit yolları! Meğer çözümü bu kadar kolaymış...

Sivrisinek ve karasineklerden kurtulmanın yolları birçok insanın gündeminde yer alıyor. Çünkü söz konusu böcekler evlerde dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda görülebiliyorlar. Öte yandan karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın bazı basit yolları bulunuyor. Üstelik o böceklerden kurtulmak için, ''meğer çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Sivrisinek ve karasinekler, açık ve kapalı olmak üzere birçok farklı ortamda görülebilirler. Ayrıca karasinekler özellikle yiyeceklerin bulunduğu alanlarda insanlara rahatsızlık oluşturabilirler. Bunun yanı sıra sivrisinekler genellikle geceleri insanları ısırarak rahatsız edebilirler.

Öte yandan söz konusu böceklerin insanlara rahatsızlık vermesi, onlardan kurtulmanın yöntemlerini de merak ettirebiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı basit yollar, o böceklerden kurtulmak için, ''meğer çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

KARASİNEK VE SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMANIN BASİT YOLLARI

Karasinek ve sivrisinekten kurtulmak için denenebilecek pek çok farklı yol bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları, ''meğer çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. Nitekim söz konusu basit yollardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

Karasineklerin evlere girmesini engelleyebilmek için pencerelere sineklik takılabilir. Bunun yanı sıra yiyecek artıklarının hızlıca temizlenmesi ve açıktaki gıdaların kapatılması, o böceklerin gelme ihtimalini azaltabilir.

Sivrisineklerden korunmak için dışarıda uzun kollu kıyafetlerin giyilmesi tavsiye ediliyor. Bu sayede o böceklerden korunmak mümkün olabilir.

Karasineklerden kurtulmak için doğal bir karışım öneriliyor. Bu karışımda 2 adet limon ortadan ikiye bölünür. Sonra limonların içine 25 adet karanfil koyulur. Ardından limonlu karanfiller evin çeşitli bölgelerine yerleştirilir. Bu sayede o böceklerden kurtulmak mümkün olabilir.

Sivrisineklerden kurtulmak için lavanta, karanfil, sarımsak ve soğan kokusu kullanılabilir. Zira söz konusu kokuların o böcekleri uzaklaştırabileceği söyleniyor.

O BÖCEKLER NEDEN EVLERE GELİR?

Sivrisinek ve karasineklerin evlere gelmesinin çeşitli nedenleri olabilir. Ayrıca bu nedenlerden bazıları aşağıda yer alıyor.

Sivrisinekler genellikle nemli ve sıcak hava koşullarını tercih edebilirler. Bu sebeple sıcaklık ve nem oranı yüksek olan evlerde daha sık görülebilirler. Ayrıca geceleri ışıkların açık olması, o böceklerin açık camlardan veya kapılardan evlere girmesine sebep olabilir.

Evlerde açık çöp bırakılması ya da yiyecek artıklarının olması, karasineklerin gelmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra sıcak ve nemli ortamlarda daha sık görülebilir. Bu nedenle evdeki sıcaklık ve nem artışı, o böceklerin gelmesine neden olabilir.

O haşereleri evden göndermenin yolu belli oldu! Kulağakaçan böcekleri kaçacak delik arayacak