Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın 2 basit yolu! Oysa bu kadar kolaymış

Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın basit yolları birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü söz konusu böcekler, yaz aylarında ev içinde rahatsızlık oluşturabiliyorlar. Ayrıca karasinek ve sivrisinek sadece rahatsızlık oluşturmakla kalmıyor, bazı sağlık problemleri oluşturabiliyor. Öte yandan o böceklerden kurtulmanın bazı basit yolları bulunuyor. İşte detaylar…

Sivrisinekler kan emerek beslenirler. İnsanları ısırdıkları zaman; kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi reaksiyonlar görülebilir. Ayrıca bazı insanlarda sivrisinek ısırıklarına karşı alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Öte yandan uçuşları esnasında çıkarttıkları sesler bazı kişileri rahatsız edebilir.

Karasinekler genellikle pis ve kirli yerlerde görülebilirler. Bu nedenle söz konusu böceklerin mikrop taşıma ihtimalleri bulunur. Bu sebeple yemeklerin üzerine konan karasinekler, bazı sağlık problemlerine neden olabilirler.

Tüm bunların sonucunda ise birçok insan evde karasinek ve sivrisinek olsun istemez. Bundan dolayı da o böceklerden kurtulmanın yolları araştırılıyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek 2 basit yol, hem karasinek hem de sivrisinekten kurtulmak için, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

KARASİNEK VE SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMANIN 2 BASİT YOLU

Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmak için tercih edilecek 2 basit yol bulunuyor. Bu yollardan biri karasinekleri, diğeri sivrisinekleri uzaklaştırma konusunda faydalı olabiliyor. Nitekim söz konusu yollar aşağıda yer alıyor.

Karasineklerden kurtulmak için 2 limon ortadan ikiye ayrılır ve iç kısımlarına 25 adet karanfil koyulur. Sonra hazırlanan karanfilli limonlar evin çeşitli bölgelerine yerleştirilir. Bu sayede o böceklerden kurtulmak mümkün olabilir.

Sivrisineklerin uçucu yağları sevmedikleri söyleniyor. Bu noktada lavanta, nane ve okaliptüs onları uzaklaştırma konusunda yardımcı olabilir. Söz konusu yağlar su ile karıştırılır ve sprey şişeye koyulur. Ardından eve sıkılabilir. Öte yandan karanfil ve portakal kabuğu kokusu da o böcekleri uzaklaştırma konusunda faydalı olabilir.