Kararan çatal ve kaşıkları parlatıyor! Oysa çözümü bu kadar basitmiş

Çatal ve kaşık en sık kullanılan ev eşyaları arasında gösterilebiliyor. Ancak bu eşyalarda zamanla kararma problemi oluşabiliyor. Ayrıca yıkandıktan sonra su lekeleri oluşabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir temizlik yöntemi, kararan çatal ve kaşıkları parlatabiliyor. Üstelik, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Çatal ve kaşık mutfakta sıklıkla kullanılan araçlar arasında gösterilebiliyor. Ayrıca zamanla çatal ve kaşıklarda hem su lekelerinin hem de kararma sorununun oluştuğu görülebilir. Bu nedenle birçok insan tarafından çatal ve kaşıkları temizleyip parlatan yöntemler de araştırılıyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, kararan çatal ve kaşıkları pratik bir şekilde parlatabiliyor. Ayrıca, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

KARARAN ÇATAL VE KAŞIKLARI PARLATMA YÖNTEMİ

Kararan çatal ve kaşık parlatmanın birçok farklı yöntemi bulunabiliyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim basit yöntemlerden biri, karbonat ve sirke yöntemi.

Karbonat ve sirke, paslanmaz çelik yüzeylerdeki kararmaları ve lekeleri gidermede yardımcı olabiliyor. İşte karbonat ve sirke yöntemin uygulanışı;

Bir kabın içine karbonat ve biraz su ilave edilir.

Ardından karıştırılarak bir macun elde edilir.

Devamında sirke eklenir ve köpürtülür.

Hazırlanan karışım çatal ve kaşıkların üzerine uygulanır ve birkaç dakika bekletilir.

Sonra durulanır ve kurulayarak parlatılır.

Not: Çatal ve kaşıkların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple üretici temizlik tavsiyelerinin de okunması önerilir. Eğer yukarıdaki yöntem, mevcut çatal ve kaşığa zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.