Karanfilin bu faydasını ilk kez duyacaksınız! 30 dakikada yeni saçlar, kökler bayram edecek

Doğrudan cilde uygulanan karanfil saçı ve saç derisini olumlu etkiliyor. Peki, karanfili kafada nasıl kullanacağız? İşte sizi yeni saçlara kavuşturacak karanfilli şifa...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Karanfil kafa derisini olumlu etkileyen baharatlardan biri. Saç dökülmesi ve kaşıntı gibi birçok sorunu iyileştiriyor.

Kellik, saç dökülmesi, deride kaşıntı ve kepek hemen hemen birçok kişinin sorunu. Peki, tüm bunlara karanfilin şifa olduğunu biliyor muydunuz?

KARANFİLİN FAYDALARI

Doğrudan cilde uygulanan karanfil yağı saç derisini derinlemesine temizler, bu da kaşıntıyı azaltır ve iltihabı hafifletir.

Karanfil ayrıca kafa derisindeki kan dolaşımını da iyileştirir. Oksijenli kan akışı saç köklerini uyarır, bu da saç derisine sağlıklı bir temel sağlayarak saç uzunluklarını güçlendirir ve büyümelerini hızlandırır.

Yüksek K vitamini içeriği saç folikülünün hızlı yenilenmesi için uygun koşullar yaratır. Düz ya da kıvırcık, ince ya da kalın saçlarınız esneklik ve canlılık kazanacak.

Karanfil, beta karoten açısından zengin bileşimi nedeniyle saç büyümesini artırmaya yardımcı olur. Araştırmalar karanfil yağının saç ve saç derisi bozukluklarının tedavisinde kullanılmasını teşvik ediyor.

KARANFİL SAÇLAR İÇİN NASIL KULLANILMALI?

Bir tencerede 50 cl suyu kaynatın.

10 adet karanfili kaynar suya dökmeden önce hafifçe ezin.

Karışıma 1 dal köri yaprağı ekleyin.

Solüsyonun ocaktan alınmadan önce kaynamasına izin verin.

Soğuması için yaklaşık otuz dakika bekleyin.

Saçınızı şampuanladıktan sonra bu preparatla durulayın ve her zamanki gibi kurulayın.

BU KARIŞIMIN FAYDASI

Bu antioksidan ve antiseptik su sayesinde saç derisi ve boyları karanfilin güçlü özelliklerinden faydalanacaktır. Bu saç durulaması sadece kepeğin giderilmesinde değil aynı zamanda kaşıntının giderilmesinde de etkilidir. Böylece saç derisindeki kuruluğun azaltılmasına yardımcı olur. Karanfil gibi köri yaprakları da saç dökülmesini önlemek için gerekli olan beta-karoten ve protein açısından zengindir. Aynı zamanda saç büyümesi için de iyi bir çözümdür.

Organların süzgeci karaciğeri mahvediyor! Karaciğer yağlanmasını durduran 10 besin

Ne Merkür ne Retro! O burçları kimse yıkamaz, kaya gibi sağlamlar