Karamelli tart tarifi ve malzemeleri! Pratik yaz tatlısı

Karamelli tart tarifi Benim Yemeğim'in 6 Ağustos menüsü oldu. Hafta içi her gün yayınlanan Benim Yemeğim farklı yemek ve tatlı tarifleriyle ekran başındakilerin de mutfağında menüsünü belirliyor. Peki, karamelli tart nasıl yapılır? İşte ikindi çayı yanına nefis tatlı önerisi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim yemek programı her gün ilgiyle takip ediliyor ve yarışmacılara verilen tarifler araştırılıyor. Bugünün menüsü karamelli tart tarifi oldu. Tart hamuru, krema ve karamel sosu olmak üzere üç aşamada yapılan karamelli tart tarifi hem pratik hem lezzetli.

Tart hamuru tarifi arayanlar için adım adım anlattık. Karamelli tart hamurunu diğer tarifleriniz içinde kullanabilirsiniz. Özellikle ikindi çayı yanına pratik tarif arayanlara iyi bir seçenek olan karamelli tart tarifi ve malzemeleri tarif defterinizin popüler lezzeti olabilir. İşte tart hamurundan kreması ve karameline kadar adım adım tart tarifi...

KARAMELLİ TART MALZEMELER

Tart Hamuru İçin

3 su bardağı un

1 adet yumurta

4 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı şeker

1 adet limon kabuğu rendesi

Kreması için

3 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

Karamel sosu için

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı krema

KARAMELLİ TARTIN YAPILIŞI

Tart tarifleri sevilerek tüketiliyor. Özellikle yaz aylarında şerbetli tatlı tüketmeyi sevmeyenler tart gibi hafif tatlıları tercih ediyor. Peki, karamelli tart yapmaya ne dersiniz?

TART HAMURUNUN YAPILIŞI

Karamelli tart tarifi için öncelikle un, tereyağı, yumurta, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğuruyoruz. İki yağlı kâğıdın arasına hamuru yerleştirip merdaneyle açıyoruz. Hamuru tart kalıba alıp etrafını düzenledikten sonra çatal yardımıyla tabanını hava alması için deliyoruz. Fırına atıp pişiriyoruz.

KREMANIN YAPILIŞI

Süt, şeker, un, nişasta ve vanilya tencereye ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Fırından çıkan tarta kremayı eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Tartı buzdolabına 10-15 dakika soğutuyoruz.

KARAMEL SOSUN YAPILIŞI

Tavada tereyağını eritiyoruz. Şeker ekleyip karamelize olana kadar çeviriyoruz. Kahverengini aldıktan sonra krema ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.

Dolaptan çıkardığımız tartı dilimledikten sonra üzerine karamel sosla dilimin üzerini kaplıyoruz.