Karamel tarifi! O püf noktası yanık tadını engelliyor

Tatlıların vazgeçilmez sosu olan karamel, soğuk ve sıcak içeceklerinde bir numaralı olayı oluyor. Yenilen, içilen tüm tatları güzelleştiren karamel kahvelerin yanında da lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Kaşar peynirinin her yemeğe lezzet vermesi, karamelin her tatlıya yakışması gibi ortak unsurlar içeriyor diyebiliriz. Şekerin erimesi sonucu oluşan eşsiz lezzetin tarifi haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

1 ay boyunca buzdolabında muhafaza edebileceğiniz karamelin doğru şekilde yapılması en büyük püf noktasıdır. Fazla yanmaya meyilli olan karamelin ısısına dikkat etmek çok önemlidir.

Karamel yapımı için gereken malzemeler

2 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı su

100 gr tereyağı 200 ml krema

Karamelin yapılışı: Ölçülerini belirttiğimiz su ve şekeri tencere içinde kaynatarak yapıma başlayalım. Orta ateşte kaynayan su ve şeklerin renginin değişmesini bekleyelim. Açık kahverengine ulaştıktan sonra karışımınıza önce tereyağını sonra kremayı ekleyebilirsiniz.

Karamel yapımının püf noktaları

Derin bir tencere kullanmak. Karamelinizin sıçramasını engelleyerek temiz bir çalışma yapmanızı sağlayacaktır.

Tahta kaşık kullanmak: Karamelin yapışmasını minimuma indirerek temizlenmesi daha kolay olacak.

Tereyağını ve şekeri yakmamak: Bu durumda tarife tekrar başlamanız gerekecektir. Karamel tadı yerine yanık tadını almanız söz konusu olacaktır.