AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
1 ay boyunca buzdolabında muhafaza edebileceğiniz karamelin doğru şekilde yapılması en büyük püf noktasıdır. Fazla yanmaya meyilli olan karamelin ısısına dikkat etmek çok önemlidir.
Karamel yapımı için gereken malzemeler
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
100 gr tereyağı 200 ml krema
Karamelin yapılışı: Ölçülerini belirttiğimiz su ve şekeri tencere içinde kaynatarak yapıma başlayalım. Orta ateşte kaynayan su ve şeklerin renginin değişmesini bekleyelim. Açık kahverengine ulaştıktan sonra karışımınıza önce tereyağını sonra kremayı ekleyebilirsiniz.
Karamel yapımının püf noktaları
Derin bir tencere kullanmak. Karamelinizin sıçramasını engelleyerek temiz bir çalışma yapmanızı sağlayacaktır.
Tahta kaşık kullanmak: Karamelin yapışmasını minimuma indirerek temizlenmesi daha kolay olacak.
Tereyağını ve şekeri yakmamak: Bu durumda tarife tekrar başlamanız gerekecektir. Karamel tadı yerine yanık tadını almanız söz konusu olacaktır.