Karadeniz'in kahvaltı efsanesi! Evde Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Mısır ekmeğini evde yapmanın en kolay yöntemini sizler için araştırdık. Yoğurda banıp banıp tüketilen mısır ekmeği hakkında merak edilenler haberimizin detayında. Peki evde Mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Karadenizliler tarafından sıklıkla yapılan ve sevilerek tüketilen Mısır ekmeği kahvaltı sofralarınızı şenlendirsin. Kek kıvamında yapılan Mısır ekmeği bu yüzden evde de kolayca yapılabilir.

Bu yüzden yapılan hamur kıvamı iyi tutturulmalı. Çünkü fazla un katıldığında kurabiyeye dönüşür. Mısır unuyla yapılan bu ekmek yörede kahvaltıda yoğurtla tüketilir.

EVDE MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

250 gram Mısır unu

1 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Oldukça derin ve geniş bir kabın içine unlar hariç tüm malzemeleri ekleyin.

İyice karıştırın. Malzemelerin köpürmemesini sağlayın.

Ardından azar azar unu ilave edip karıştırın.

Karışım tam kek kıvamında olmalı.

Un fazla kaçarsa ekmek sert olur bu da uzun süre tüketilmesini engeller.

Kek kıvamını yakaladıktan sonra bir derin fırın tenceresine karışımı boşaltın.

Arından 200 derecelik fırına koyun.

20 dakika sonra çıkartın ekmeğiniz tüketime hazır.

Afiyet şifa olsun...

Bu sosla çıtır çıtır böreklere hazır mısınız? Lezzetini ikiye katlayan en kolay börek tarifi