AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Karadenizliler tarafından sıklıkla yapılan ve sevilerek tüketilen Mısır ekmeği kahvaltı sofralarınızı şenlendirsin. Kek kıvamında yapılan Mısır ekmeği bu yüzden evde de kolayca yapılabilir.
Bu yüzden yapılan hamur kıvamı iyi tutturulmalı. Çünkü fazla un katıldığında kurabiyeye dönüşür. Mısır unuyla yapılan bu ekmek yörede kahvaltıda yoğurtla tüketilir.
250 gram Mısır unu
1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Oldukça derin ve geniş bir kabın içine unlar hariç tüm malzemeleri ekleyin.
İyice karıştırın. Malzemelerin köpürmemesini sağlayın.
Ardından azar azar unu ilave edip karıştırın.
Karışım tam kek kıvamında olmalı.
Un fazla kaçarsa ekmek sert olur bu da uzun süre tüketilmesini engeller.
Kek kıvamını yakaladıktan sonra bir derin fırın tenceresine karışımı boşaltın.
Arından 200 derecelik fırına koyun.
20 dakika sonra çıkartın ekmeğiniz tüketime hazır.