AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Ülkemizin balık yemekleri konusunda en zengin mutfağı olan Karadeniz'de sıklıkla tüketilen lezzet hamsi balığıdır. Denizlerin en küçük balığı olan hamsi, yüksek oranda D vitamini barındırır.
Soğuk havalarda güneşten alınamayan D vitamini eksikliğini kapatan hamsiyle lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Hamileler ve çocukların daha fazla tüketmesi gereken hamsiyi hiç yorulmadan yapmanın kolay yöntemini sizler için araştırdık.
MALZEMELER;
Yarım kilo hamsi
Bir tane orta boy kuru soğan
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
YAPILIŞI;
Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın.
Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.
Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun.
Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.
Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin.
En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin.
Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır!
Afiyet olsun...