Karadeniz mutfağının en sevilen yöresel yemeği! Fırında hamsi buğulama tarifi

Mutfaklarınızda hamsiye yer vermenizin tam zamanı. Karadeniz mutfağında hemen hemen her evde pişen hamsi, tam bir omega3 yağ asidi deposudur. Yapımı oldukça basit olan bu eşsiz lezzeti sizler için derledik. İşte fırında hamsi buğulama tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Ülkemizin balık yemekleri konusunda en zengin mutfağı olan Karadeniz'de sıklıkla tüketilen lezzet hamsi balığıdır. Denizlerin en küçük balığı olan hamsi, yüksek oranda D vitamini barındırır.

Soğuk havalarda güneşten alınamayan D vitamini eksikliğini kapatan hamsiyle lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Hamileler ve çocukların daha fazla tüketmesi gereken hamsiyi hiç yorulmadan yapmanın kolay yöntemini sizler için araştırdık.

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

MALZEMELER;

Yarım kilo hamsi

Bir tane orta boy kuru soğan

İki yemek kaşığı zeytinyağı

Birer çay kaşığı; karabiber, pul biber tuz

Yarım çay bardağı limon suyu

YAPILIŞI;

Hamsileri iyice temizleyin. Biraz tuzlu suyla yıkayın.

Daha sonra bir kaba zeytinyağını ve baharatları koyup hamsileri içine atıp karıştırın.

Yağlı kağıdı yuvarlak fırın tepsisine koyun.

Hamsileri yuvarlak şekil olacak biçimde yerleştirin.

Sonra soğanı halka hakla kesip üzerine yerleştirin.

En son biraz daha soslu sevenler için küçük bir kaseye bir çay kaşığı salça koyun üzerine biraz sıcak su karıştırın ve hamsilerin üzerinde gezdirin.

Fırına koyun yaklaşık 35-40 dakika sonra tüketilmeye hazır!

Afiyet olsun...

Sofraları şenlendiren Urfa mutfağının muhteşem lezzeti! Evde pratik etsiz çiğ köfte tarifi