Karaciğeri iflastan korumanın ilk yolu şeker tüketmemektir. Karaciğeri yormamak için A vitaminini fazla tüketmek yanlış. İşte detaylar...
KARACİĞERİ İFLAS ETTİREN BESİNLER
Şeker
Çok fazla şeker tüketmek sadece dişler için değil karaciğer için de zararlıdır. Karaciğer yağ oluşturmak için meyve şekeri olarak adlandırılan fruktozu kullanır. Çok fazla rafine tüketmek ve yüksek miktarda fruktoz, mısır şurubu içeren gıdalar tüketmek karaciğer yağlanmasına ve hastalığına sebep olabilir. Bu yüzden şeker eklenmiş gıdaları tüketirken bir kez daha düşünün.
Monosodyum Glutamat ( Çin Tuzu )
Monosodyum Glutamat lezzet vermesi için birçok paketlenmiş ve hazır gıda içerisinde kullanılır. Yaygın olarak bilinenler ise diyet kolalar ve cipslerdir. Paket üzerinde monosodyum glutamat yerine; hidrolize bitkisel protein, maya özü, çin tuzu ya da soya ekstresi gibi ifadelerle de karşılaşabilirsiniz.
Yüksek miktarda A vitamini tüketmek
Kemikleri güçlendirmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için A vitamini içeren supplementler( yardımcı besinler ) üretilmiştir. Fakat yüksek miktarda A vitamini almak karaciğer için toksiktir. A vitamini karaciğerde toksin bırakabilir. Bu nedenle fazla havuç tüketmek karaciğeri yorar.