Sena Parlar
Sindirimi rahatlatan karadut vücudun toksinlerini attırmasıyla biliniyor. Karadut özü ve pekmezi de yapılabilir. Karadut neden tüketilmeli?
Karadut, kansızlığa iyi gelmesi ve kalbi güçlendirmesiyle dikkat çekiyor.
SAĞLIK DEPOSU
Karadut, A, B, C, E vitaminleriyle bağışıklığı güçlendirirken, demir ve kalsiyum sayesinde kansızlığa birebir çözüm sunuyor. Potasyum içeriğiyle kalp sağlığını koruyor, kötü kolesterolü düşürüyor ve kan basıncını dengeliyor. Düşük kalorili olması ve antioksidan zenginliğiyle diyabet hastaları için de faydalı bir alternatif oluşturuyor.
ŞİFA KAYNAĞI
Karadut, sindirim sistemini destekleyen lif yapısıyla bağırsak hareketlerini düzenliyor. Aynı zamanda anti-inflamatuar özellikleriyle mide ve bağırsak iltihaplanmalarını azaltarak sindirim sağlığını iyileştiriyor. Karaciğeri toksinlerden arındıran bu meyve, doğal ateş düşürücü etkisiyle de biliniyor.