Karaciğeri tehdit ediyor: Şuruplu meyvelerden kaçının

Karaciğer sağlığını tehdit eden maddelerden biri de şekerdir. Doğal meyveler yerine şuruplu ve yapay meyvelerin tercih edilmesi çok yanlış. Peki sağlığı nasıl garanti altına alabilirsiniz?

HABER MERKEZİ

Sağlık için oldukça önemli olan meyvelerin tüketim şekli oldukça önemli ve dikkat edilmesi gerekilen bir konu. Özellikle şuruplu meyvelerin sık tüketildiğinde neden olabileceği zararları öğrenmek sağlığınızı korumak için önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

Sağlığınıza oldukça olumlu etkileri olduğunu düşündüğünüz meyvelerin tüketim şekline göre negatif etkileri de olabileceğini biliyor muydunuz. Şuruplu meyvelerin sık tüketilmesi içeriğindeki vitaminlerin değil de zararlı maddelerin vücuda alınmasına sebebiyet verebilir. İçeriğinde yer alan yüksek şeker ve glikoz-fruktoz şurubu sağlığı olumsuz şekilde etkileyerek sorunlara yol açabiliyor.

Kalp sağlığı problemlerini tetikleyebilir

Şuruplu meyvelerdeki şuruplar, çok sık tüketildiğinde alkolsüz yağlı karaciğer hastalığına neden olabilmektedir. Ayrıca siroz gibi hastalıklara yakalanma riskini de tetiklemektedir. Ayrıca kanda bulunan kötü kolesterolün artmasına neden olarak kalp sağlığında problemler yaşanmasına sebebiyet verebilir.

Doğal meyveler tercih edilmeli

Diyetisyen Ewa Białecka, abcZdrowie ile gerçekleştirdiği röportajda şuruplu meyve gibi yiyeceklerin karaciğer fonksiyonlarına ciddi zararlar verebileceğini belirtti. Bu ürünlerin insanların sürekli aç hissetmesine neden olduğunu söyleyen Białecka, obezite riskini tetiklediğini ve tip 2 diyabet gelişimine neden olabildiğini ifade etti.

Şuruplu ve konserve meyvelerin tüketimine dikkat etmek sağlık açısından oldukça faydalı olacaktır. Çünkü içeriklerinde yer alan katkı maddeleri sağlığa ciddi zararlar verebilmektedir. Bu tür ürünleri tüketmek yerine taze ve doğal meyvelere yönelmek vücudun ihtiyaçlarını ve sağlığını korumak için daha doğru bir seçenek olacaktır.