Kapuska tarifi! Vitamin deposu lahanayı böyle tüketin

Kış sebzelerinden biri olan lahananın en güzel hali kapuska yemeği olabilir. Peki, kapuska nasıl yapılır? C vitamini dostu lahanayı kış sofrasına dahil etmek için lezzetli bir kapuska tarifi hazırladık. Tek yapmanız gereken bir lahana almak ve adım adım bizi izlemek. İşte vitamin dağıtan kapuska tarifi ve malzemeleri…

KADİR TEKİN

Kapuska tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Lahananın faydasını bilenler tercihini kapuska yemeğinden yana kullanıyor. Vitamin deposu olan lahanayı kışın bol bol tüketerek bağışıklığı güçlendirebilirsiniz. Peki, kapuska tarifinde neler önemli?

Hem kilo aldırmayan hem de kalbi iyileştiren lahananın en güzel hali kapuska tarifi. Kışın ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız kapuska tarifi sizi kurtarabilir.

KAPUSKA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilo doğranmış lahana

1 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar kaynar su

İsteğe göre doğranmış bir adet patates

KAPUSKA TARİFİ

Kapuska tarifi için önce soğanları yemeklik doğrayın. Ardından tencereye tereyağını ekleyin ve soğanları kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Doğranmış lahanaları ekleyin ve karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra kaynar suyu ekleyin.

Birkaç tur kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyin.

Kısık ateşte pişirin. İstediğiniz yumuşaklığa ulaşınca ocağın altını kapatın. Kapuska hazır. Dileyenler içerisine patates de ekleyebilir.

AŞIRI TÜKETİME DİKKAT!

Her şeyde olduğu gibi kapuskanın da fazlası zarar. Aşırı miktarda kapuska tüketimi, guatr hastalığına neden olabilir. Bu nedenle ideal beyaz lahana tüketimi, haftada 2 gün 1 porsiyon olarak verilebilir.