Kansızlığın ve demir eksikliğinin şifası bu besinde

Demir eksikliği ve kansızlık toplumda en sık görülen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Peki, kırmızı pancarı bu sağlık sorunları için hiç denediniz mi? C vitamini yönünden oldukça zengin olan kırmızı pancarın bilinmeyen faydaları haberimizde...

DHA

Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmiyor. Kalp-damar, kabızlık, kansızlık, demir eksikliği gibi birçok hastalığa kırmızı pancarın iyi geldiğini belirten Diyetisyen Eda Balcı, kırmızı pancarın bilinmeyen faydalarını anlattı.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Eda Balcı, kırmızı pancarın faydalarını anlattı.

KIRMIZI PANCARIN FAYDALARI

Kırmızı pancarın C vitamini yönünden zengin olduğunu ifade eden Balcı, kırmızı pancarın faydalarını şöyle sıraladı:

"C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir

Hastalıklarla baş etme gücünü arttırır ve birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller

Demir eksikliği ve kansızlığın giderilmesinde etkilidir. Özellikle pancar suyunun alyuvar düzeyini arttırarak kan yapımına katkıda bulunması, bu sebzeyi oldukça değerli bir besin haline getirmektedir.

Bağırsak hareketlerini düzenler. Böylece kabızlık, hazımsızlık, karında şişlik gibi sorunların önüne geçer.

Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde özellikle kabızlık sorununda oldukça etkili olur.

Posa içeriği yüksek bir besin olduğu için tokluk hissini artırır ve zayıflamada da etkili olur."

ÇİĞ TÜKETİN

Yapısında bulunan betalain adlı maddenin ve C vitaminin ısıdan zarar görmesini engellemek için pancarın çiğ olarak tüketilmesinin daha doğru olduğunu söyleyen Balcı, kırmızı pancarın buharda maksimum 15 dakikayı geçmeyecek şekilde tüketilebileceğini belirtti.