Pırasa yemeği tarifi kış aylarında en çok aranan lezzetlerden biri. Çoğu kişi sevmese de pırasa tam bir kalp dostu ve kansere karşı güçlü bir sebze. Peki, pırasa yemeği nasıl yapılır?
Kış sebzesi olan pırasa çorba, zeytinyağlı yemekler ve salatalarda da kullanılabiliyor. Pırasa yemeğinde ise en çok havuçla yakıştırılıyor. İşte adım adım pırasa yemeği tarifi...
PIRASA YEMEĞİ MALZEMELER
4-5 dal pırasa
1 adet havuç
İsteğe göre 1 adet soğan
İsteğe göre 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve sıcak su
PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Pırasaların beyaz kısımlarını kullanın. Hepsini yıkayın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.
Tencerede sıvıyağ, soğan ve salçayı kavurun. Ardından havuçları ilave edin ve karıştırın.
Doğradığınız pırasaları da ekleyin ve karıştırın. Bir iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra pirinci, sıcak suyu ve tuzu da ilave edip kısık ateşte pişirin.
Havuçların yumuşamasından piştiğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
PIRASANIN FAYDALARI
Bağışıklığı güçlendirir
Sindirimi kolaylaştırır
Cilt ve saç sağlığı için faydalıdır
Kilo kontrolüne yardımcıdır
Kalp sağlığına faydalıdır
C vitamini yönünden zengindir