Kanserle savaşan yemek! Sevenler yaşadı, sevmeyenlere kötü haber

Kış aylarında pırasa yemeği tarifi merak ediliyor. Kansere düşman olan pırasa aynı zamanda iyi bir bağışıklık güçlendirici sebzesi. Genelde pırasayı çok az kişi sever. Fakat hem faydalarını hem de pırasa yemeği tarifini görünce fikriniz değişebilir. Şimdiden afiyet, şifa olsun…

Pırasa yemeği tarifi kış aylarında en çok aranan lezzetlerden biri. Çoğu kişi sevmese de pırasa tam bir kalp dostu ve kansere karşı güçlü bir sebze. Peki, pırasa yemeği nasıl yapılır?

Kış sebzesi olan pırasa çorba, zeytinyağlı yemekler ve salatalarda da kullanılabiliyor. Pırasa yemeğinde ise en çok havuçla yakıştırılıyor. İşte adım adım pırasa yemeği tarifi...

PIRASA YEMEĞİ MALZEMELER

4-5 dal pırasa

1 adet havuç

İsteğe göre 1 adet soğan

İsteğe göre 1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz ve sıcak su

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Pırasaların beyaz kısımlarını kullanın. Hepsini yıkayın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.

Tencerede sıvıyağ, soğan ve salçayı kavurun. Ardından havuçları ilave edin ve karıştırın.

Doğradığınız pırasaları da ekleyin ve karıştırın. Bir iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra pirinci, sıcak suyu ve tuzu da ilave edip kısık ateşte pişirin.

Havuçların yumuşamasından piştiğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

PIRASANIN FAYDALARI

Bağışıklığı güçlendirir

Sindirimi kolaylaştırır

Cilt ve saç sağlığı için faydalıdır

Kilo kontrolüne yardımcıdır

Kalp sağlığına faydalıdır

C vitamini yönünden zengindir

Yumurtalı 3 kahvaltılık tarifi! Akşama kadar tok tutuyor