AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Doktorlar kanser teşhisi koyulan hastalar için çeşitli beslenme tavsiyeleri öneriyor. Fakat genel olarak tüm doktorların ortak tavsiyesi işlenmiş yiyeceklerden ve şekerden uzak durulması. Çünkü şekerli yiyecekler tüketilmesi durumunda vücut daha fazla insülin üretir, bu hormonun enflamasyonu ve kanseri tetiklediği biliniyor. Bu yüzden uzmanlar, kanserden korunmak için şekersiz bir besin listesi öneriyor. Sofrada kanseri tetikleyen ürünlerin listesini çıkardık.
Kansorejen kelimesi son yıllarda en sık duyduğumuz hastalıklı bir kelime oldu. Havadaki maddelerin, sofradaki ürünlerin, yiyeceklerin, içeceklerin, kumaşların ve kısacası hayata dair her şeyin içinde kimyasal parçalar olabilir. Bu parçalar kansorejen sebebidir.
SOFRADA KANSERİ TETİKLEYEN ÜRÜNLER LİSTESİ
Ekmek
Makarna
Unlu mamuller
Patates kızartması
İşlenmiş et ürünleri(Pastırma, salam, sosis)
Konserve ürünler
İŞLENMİŞ ETTEN UZAK DURUN!
Birçok araştırma işlenmiş etin kansere yakalanma riskini artırdığını belirtiyor. Pastırma, salam, sosis; konserve edilmiş veya tatlandırılmış herhangi bir et, kolon kanserine yakalanma şansınızı artırabilir. Uzmanlar 800'den fazla araştırmayı inceleyerek bu görüşe ulaştı. Arada bir sosisli sandviç yemek iyidir, ancak işlenmiş et miktarını mümkün olduğu kadar sınırlayın. Tuzlanmış, fermente edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş gıdaları sınırlamaya çalışın.
ÇITIR ÇITIR DEMEYİN
Şunu unutmayın ki sofrada bağımlılık yapan bir ürün varsa o ürün kansere davetiye çıkarıyor. Patates gibi bazı sebzeler yüksek sıcaklıklara ısıtıldığında akrilamid adı verilen bir kimyasal yayabilir.
Yiyecekleri altın veya koyu kahverengi yerine ten rengi olana kadar pişirerek, kızartarak, kızartarak ve kızartarak yediğiniz miktarı azaltabilirsiniz. Özellikle cips gibi paketli gıdalardan uzak durmak gerekir.