Kanserden koruyan latte tarifi! Zerdeçallı latte içerisine karabiber ekleniyor emilimi sağlamak için

Zerdeçal içerisindeki kurkumin maddesi sayesinde kanserden koruyor. Zerdeçallı latte hem çok şifalı hem lezzetli. Peki bu lezzetli tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Zerdeçallı latte mideyi sakinleştiriyor. Kansere karşı koruma sağlıyor. Tatlandırıcı olarak ise bal eklenebilir. İşte zerdeçallı latte tarifi...

ZERDEÇALLI LATTE TARİFİ

İçindekiler:

2 su bardağı (475 mL) süt (süt veya bitki bazlı)

1,5 çay kaşığı (5 gram) öğütülmüş zerdeçal

Bal veya stevia gibi isteğe bağlı tatlandırıcılar

Öğütülmüş tarçın veya karabiber gibi isteğe bağlı soslar

HAZIRLANIŞI

Düşük ısıda, sütü sıcak olana kadar yavaşça ısıtın.

Zerdeçalı çırpın ve ocaktan alın.

Latteleri kupalara dökün ve istenirse tatlandırıcılar veya soslar ekleyin.

Düzenli olarak kullanıldığında zerdeçalın sağlığa 5 faydası:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kolesterolü düşürür
  • Eklem ağrılarını ve enflamasyonu azaltır
  • Parkinson, Alzheimer, MS (Multiple Skleroz) gibi nörolojik hastalıklar açısından umut vadetmektedir.
  • Kan şekerini dengede tutmayı sağlar