Kanser riskini azaltan 5 Omega-3 süper gıdası! Uzun yaşayanların şifresi

Omega-3 besinleri kanser hastalığı üzerinde önemli bir etkiye sahip. Hücre yapısında önemli bir rol oynayan Omega-3 süper besinleri kanserin yanı sıra özellikle beyin, kalp, sağlığın korunmasını sağlıyor. İşte kanser riskini azaltan 5 süper Omega-3 besini…

Omega-3 besinleri kanser hastalarının beslenmesine yardımcı olduğuyla ilgili birçok araştırma bulunuyor. Buna göre Omega-3 yağ asitleri bazı kanser türlerinin riskinin azaltılmasında ve tedavi sürecinde yardımcı oluyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTAN OMEGA-3 GIDALARI

Omega-3, kendisinin üretemediği besinlerden veya takviyelerden toplanması gereken çoklu doymamış yağ asitleridir. Kanser hastalarının beslenme terapisinde yaygın olarak kullanılan gıdaları bir araya getirdik.

Keten tohumu

Keten tohumu, antioksidan, anti-inflamatuar ve hücre koruyucu etkileriyle kansere karşı etkilidir.

Ceviz

Ceviz, antioksidanlar, omega-3 yağ asitleri sayesinde kansere karşı koruyucu değerlere sahip olduğu düşünülen bir besindir. Ceviz tüketiminin özellikle kolon, meme, prostat ve mide kanseri riskinin azalmasında etkili olabileceği belirtiliyor.

Chia tohumu

Chia tohumu, güçlü antioksidan, lif, omega-3 yağ asitleri ve anti-inflamatuar tedaviler sayesinde kansere karşı koruyucu etkiler sağlayabilir.

Soya fasulyesi

Soya fasulyesi, içeriğindeki izoflavonlar, protein, lif ve portreler sayesinde kansere karşı koruyucu olduğu düşünülen bir besin.

Ispanak

Ispanağın içeriğindeki vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lifler sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi vardır.

Karanfili böyle kullanan sırma saçlı oluyor! Saç dökülmesini yüzde 90 azaltıyor

Sivilce için en ucuz ürün! 1 kaşık cildi bebek gibi yapıyor