Omega-3 besinleri kanser hastalarının beslenmesine yardımcı olduğuyla ilgili birçok araştırma bulunuyor. Buna göre Omega-3 yağ asitleri bazı kanser türlerinin riskinin azaltılmasında ve tedavi sürecinde yardımcı oluyor.
Omega-3, kendisinin üretemediği besinlerden veya takviyelerden toplanması gereken çoklu doymamış yağ asitleridir. Kanser hastalarının beslenme terapisinde yaygın olarak kullanılan gıdaları bir araya getirdik.
Keten tohumu
Keten tohumu, antioksidan, anti-inflamatuar ve hücre koruyucu etkileriyle kansere karşı etkilidir.
Ceviz
Ceviz, antioksidanlar, omega-3 yağ asitleri sayesinde kansere karşı koruyucu değerlere sahip olduğu düşünülen bir besindir. Ceviz tüketiminin özellikle kolon, meme, prostat ve mide kanseri riskinin azalmasında etkili olabileceği belirtiliyor.
Chia tohumu
Chia tohumu, güçlü antioksidan, lif, omega-3 yağ asitleri ve anti-inflamatuar tedaviler sayesinde kansere karşı koruyucu etkiler sağlayabilir.
Soya fasulyesi
Soya fasulyesi, içeriğindeki izoflavonlar, protein, lif ve portreler sayesinde kansere karşı koruyucu olduğu düşünülen bir besin.
Ispanak
Ispanağın içeriğindeki vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lifler sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi vardır.