Yayla çorbasının püf noktası kıvamının kesilmemesi. Yayla çorbası içerisindeki pirincin mutlaka yumuşaması gerekiyor. İşte lezzet bombası yayla çorbası tarifi...
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç,
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,
1 yumurta sarısı,
1/2 limonun suyu,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağ veya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 tatlı kaşığı nane,
Tuz,
5-6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzün ve 5-6 su bardağı suda iyice yumuşayıp kabarana kadar pişirin,
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve unu güzelce çırpın,
Pirinçleri pişirdiğiniz sudan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyerek çırpın,
Ilıttığınız yoğurtlu karışımı pirinçlere yavaş yavaş ekleyerek karıştırın,
Kısık ateşte 2-3 dk. sürekli karıştırarak kaynatıp tuzunu ekleyin ve altını kapatın,
Bir sos tenceresinde tereyağı veya sıvı yağı kızdırın,
Naneyi ekleyip karıştırın ve 20-30 sn. kavurup ateşten alın,
Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...