Bilimsel olarak kanıtlandı! Kovid-19 sonrası ağrıyı yok ediyor

Kovid-19 sonrası geçmeyen ağrılar için Glutatyon tedavisi tercih ediliyor. Peki, glutatyon tedavisi nedir? Glutatyon tedavisinin koronavirüsün etkisiyle vücutta oluşan ağrıları dindirdiğinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Prof. Dr. Nurettin Lüleci, glutatyon tedavisinin faydalarını anlattı.

AKSAM.COM.TR

YASEMİN İLAN

Glutatyon tedavisi Kovid-19 sonrası ağrıları yok ediyor. Yaşlanma, kötü beslenme ve stresin azalttığı glutatyon vücuda damardan takviye edilebiliyor.

GLUTATYON NEDİR?

Vücuttaki çöpleri temizleyen bir madde olan 'glutatyon' aynı zamanda bilinen en güçlü antioksidandır. Glutatyon vücut hücrelerimizin ürettiği güçlü bir savunma silahıdır. Bağışıklık sistemimizin bir parçası olarak vücutta biriken toksik çöpleri temizleyen antioksidandır.

HASTALIKTAN KORUYOR

Glutatyon tedavisinin koronavirüsün etkisiyle vücutta oluşan ağrıları dindirdiğinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Algoloji (Ağrı tedavisi) Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, glutatyon tedavisinin faydalarını şöyle anlattı:

"Araştırmalar yüksek glutatyon düzeylerinin kas hasarını azalttığını, kasların iyileşme süresini kısalttığını, kas kuvveti ve dayanıklılığını artırdığını ve metabolizmayı yağ depolama yerine kas yapımına kaydırdığını göstermektedir. Glutatyon, sağlıklı kalmak ve hastalıktan korunmak için en önemli moleküllerden biridir. Yaşlanma, kötü beslenme, çevresel toksinler ve stres durumlarında glutatyon seviyeleri azalarak asli görevini yapamaz hale gelir."

GLUTATYON TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

Glutatyonun damardan takviye edilebildiğini dile getiren Prof. Dr. Nurettin Lüleci, tedavinin uygulanması hakkında şöyle konuştu:

"Hücrelerimizin ürettiği glutatyonun yetersiz hale gelmeye başladığının belirtileri görülmeye başlaması üzerine damardan takviye olarak glutatyon tedavisi verilebilir. En etkili yol damardan vermektir yoksa lokal, kas içi ve burundan da bu madde verilebilmektedir. İçilmesinin pek bir faydası yoktur."

GLUTATYON TEDAVİSİNİN FAYDALARI

Yaşlanma sürecini zayıflatır

Karaciğer yağlanmasını önler

Stresi ortadan kaldırır

Kilo kontrolü sağlar

Yağ depolanmasının önüne geçer

Bacaklardaki kan dolaşımını hızlandırır

Parkinson hastalarının şikayetleri azalır

Kanser riskini azaltır, kemoterapi etkisini artırır