Kanınızı çeken güzellik sırrı! Botoks ve dolguyu unutturacak en eski yöntem

Vücuttaki kirli kan atıldıkça gerçek güzelliğiniz ortaya çıkar. Botoks ve dolgu gibi kimyasal işlemlere gerek kalmadan güzelliğinizi öne çıkartacak en eski yöntem ise hacamattır. Peki hacamat yüze uygulanabilir mi? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Dünyadaki en eski tedavi yöntemlerinden biri olan hacamat sayesinde güzelliğinizi yeniden daha kolayca kazanabilirsiniz. Botoks ve dolgu gibi kimyasallar cilt yapısında hasara neden olabilir. Ancak bu güzellik sırrıyla cildinizin dokusunu baştan aşağı yenileyebilirsiniz.

Cilt hücrelerini yenilemenin en basit yolu da kirli kanı vücuttan atmaktır. Ancak herkes kirli kanı vücuttan atarken bu uygulamanın yüze yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

PEKİ HACAMAT YÜZE UYGULANABİLİR Mİ?

Vücuttaki tüm kirli kanı çeken hacamat tedavi yöntemi, direk olarak yüze uygulanması bazı uzmanlar tarafından sakıncalı bulunmuştur. Kan damarlarının daha ince olduğu yüzde hasar bırakabilir. Hatta sinir sistemiyle çok yakın olduğundan felce bile neden olur.

Hacamatın cilt güzelliği için sırt kısmına uygulanması tavsiye edilir. Çünkü ortak ve geniş olan kısımlar sırt boyun ve bel bölgesinde bulunur. Burada biriken kirli kan vücuttan çekilerek alınır.

Öte yandan hacamat kadar etkili olan sülükler direk yüze uygulanabilir. Yüz güzelliğine katkı da bulunan sülük tedavisi sayesinde botoks ve dolgu gibi işlemleri yaptırmak zorunda kalmazdınız.

Modern tıbbın babası İbn-i Sina'nın yüzyıllık sırrıymış... İçen herkes 5 yaş gençleşmiş

Eksikliği yaşlanmayı hızlandıran vitamin! Saçları döküyor cildi kırış kırış yapıyor