AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Peygamber efendimizin Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı yolculuğu ifade eden Miraç Kandili'ne hazırlık yapanlar kandil simidi ikramını da unutmuyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Ağızda kıyır kıyır dağılan kandil simidi tarifinde bilinmesi gereken iki püf noktası var. Biri unda diğeri yağda saklı.
İster misafirinize ister ailenize Miraç Kandili'nde ikram edeceğiniz kandil simidinin tarifi için tüm detayları yazdık. İşte hem tarif hem de püf noktalar...
KANDİL SİMİDİNİN PÜF NOKTALARI
Kandil simidi yaparken lezzetli ve kıyır kıyır bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.
Kandil simidinde kullanılan tereyağının kalitesi çok önemli. Oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.
Un mutlaka elenmelidir. Bu, simidin daha hafif ve homojen bir yapıda olmasını sağlar.
Hamura ekleyeceğiniz sirke (genellikle üzüm ya da elma sirkesi) simidin kıyır kıyır olmasını sağlar.
KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
125 gram margarin
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta akı
Susam (ya da çörek otu)
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.
Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin. Miraç Kandiliniz Mübarek olsun... Afiyet olsun...