Pastaneleri aratmayan kandil simidi tarifi! Tam un ölçüsüyle en kolay tarif

Kandil simidi tarifi üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili için merak ediliyor. Kandillerin simgesi haline gelen kandil simidi mahleple de yapılıyor mahlepsiz de... Fakat kandil simidinin olmazsa olmazı sirke. Çünkü sirke kandil simidini kıyır kıyır yapıyor. İşte Regaip Kandiline özel kandil simidi tarifi...

Kandil simidi tarifi Regaip kandilinde araştırılıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin hafif gevrek ve kıyır kıyır olması en önemli kriterdir. Regaip Kandiline özel kandil simidi tarifi derledik. İşte pastaneleri aratmayacak tarif...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

125 gram margarin

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

ÜZERİ İÇİN

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.

Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin. Mevlit Kandiliniz mübarek olsun... Afiyet olsun...