7 Ekim 2022 cuma Mevlid Kandili olarak idrak ediyoruz. İslam alemi için önemli gün ve gecelerden olan bu günde kandil simidi yapıp dağıtmak isteyenler en güzel tarifi araştırmaya başladılar bile. Kandil simidi evde nasıl yapılır? Mahlepli mahlepsiz Kandil Simidi yapılışı nasıldır? soruları merak edildi. İşte ağızda dağılan kandil simidi tarifi sizlerle...
KANDİL SİMİDİ EVDE NASIL YAPILIR?
Kandil simidi pastane simidinin daha gevrek halidir. Tarifinde yer alan mahlep mis gibi kokması, elma ya da üzüm sirkesi de daha gevrek olmasını sağlar.
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ:
4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı Susam
1 tatlı kaşığı Çörek otu
Un hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Kontrollü şekilde unu ekleyip güzelce yoğurun. Küçük parçalar koparıp yuvarlayarak silindi şeklinde getirip uçlarını birleştirin.
Yumurta, pekmez ve suyu karıştırın. Simitleri önce bu karışıma sonra da susam ve çörek otuna bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz.
Ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..