Kandaki enfeksiyonu bıçak gibi kesiyor! Yaprağı da suyu da damarlara işliyor

Kandaki enfeksiyonu bitiren doğal besinler birçoğumuz için nimet. Bazı bitkilerin suyu da yaprağı da vücuttaki damarlara resmen işliyor. Egzama ve kandaki enfeksiyon için dut kurusunu öneren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, dut kürünü tavsiye ediyor. Beyaz dutun Osmanlı Döneminden beri kullanıldığını söyleyen Saraçoğlu, şeker hastalarının kapanmakta geciken yaralarına karşı özellikle dut kürünü öneriyor. İşte egzamanın ve kandaki enfeksiyonun ilacı olan dut kürü tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Dut eşi, benzeri olmayan ve faydaları saymakla bitmeyen bir meyve. Prof. Dr. Saraçoğlu, egzamaya ve kandaki enfeksiyona karşı dut kürünü öneriyor.

Beyaz dutun dalından koparıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmesinin çok daha faydalı olduğunu belirten Saraçoğlu, Anadolu'da beyaz dutun ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı Döneminden beri bilindiğini söyledi. Egzamaya ve kandaki enfeksiyona karşı dut kürleri vücudunuza şifa olabilir.

EGZAMA YARALARINA KARŞI BEYAZ DUT KÜRÜ

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika hafif ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz.

Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer, egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizde ise, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.

KANDAKİ İLTİHABA KARŞI DUT KÜRÜ

Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz. Ilıyınca süzünüz, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına içilir. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce içilir. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır.

Dikkat: Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden dolayı, beyaz dut kurusu kürünü uygulamamaları gerekir. İltihap için yapılan dut kurusu kürü 3 yaş ve üzeri uygulanması önerilmektedir.

DOĞRU BİTKİ KULLANIMI

Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.