Kanamaların en büyük nedeni o vitaminin eksikliği! Takviyesi yok

Burun kanaması, diş eti kanaması ve beyin kanamasının nedenleri merak ediliyor. Vitamin ve mineraller ise vücut sağlığını ayakta tutan iki unsur. Peki, hangi vitaminin eksikliği vücutta kanamalara yol açar? Vitamin eksikliğini gideren besinler nelerdir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Burun kanaması aşırı sıcaklara bağlı ortaya çıkabilsede vitamin eksikliğinin habercisi. Vitamin ve mineral eksikliği diş eti kanaması ve beyin kanaması olarak bizlere geri dönebiliyor. Peki, hangi vitaminin eksikliği vücutta kanamalara yol açar? Vitamin eksikliğini gideren besinler nelerdir?

BURUN KANAMASI, DİŞ ETİ KANAMASI VE BEYİN KANAMASINA NEDEN OLAN VİTAMİN EKSİKLİĞİ

K vitamini kemik ve kalp sağlığı için en önemli vitamindir. Eksikliğinde vücudun çeşitli yerlerinde kanamalar oluşabilir. Kanın pıhtılaşmasını sağlar. Kanamayı önler. K vitamini diğer vitaminlerin aksine besin takviyesi olarak alınamıyor.

K VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

YEŞİLLİKLER: Ispanak, pazı, brokoli, karnabahar, pancar yaprağı, maydanoz, kuşkonmaz, kekik, fesleğen, taze soğan, marul, lahana, bezelye, domates, kereviz taze fasulye gibi sebzeler K vitamini açısından zengindirler.

HAYVANSALLAR: Et ürünleri, süt ürünleri, yumurta, sakatatlar K vitamini açısından zengindirler.

MEYVELER: Nar, kivi, böğürtlen, çilek, avokado, incir gibi meyveler K vitamini açısından zengindirler.

KURU YEMİŞLER: Fındık, ceviz, kaju, pikan cevizi gibi kuru yemişler K vitamini açısından zengindirler.