Kan yapıcı demirin teminatı bu şerbet! Sadece 3 malzemeli, soğuk için

Karadut şerbeti içerisinde bol miktarda demir var. Vücutta kansızlığa yol açan demir eksikliği bu şerbetle tedavi edilir. Peki karadut şerbeti nasıl yapılır?

Karadut şerbeti en sık kışın içilmeli. Karadut kan yapıcı özelliğe sahiptir. Peki kışın koruma sağlayan karadut şerbeti tarifinde neler var?

Karadutun içeriğindeki C vitamininin kış aylarında soğuk algınlığına karşı koruma sağlayan etkisiyle havaların serinlemeye başladığı bugünlerde bol bol tüketmek gerekir.

Karadut Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

1 çay bardağı toz şeker

1 litre su

1 çay kaşığı limon suyu

1 adet karanfil

Karadut Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

Dutların sapları ayıklanıp, yıkanır.

Tencereye konur, üzerine şeker eklenir.

Kapağı kapatılıp, reçel yapar gibi, 5-6 saat suyunu salması için bekletilir.

Ocağa alırken su ve karanfil eklenir.

Ara sura karıştırarak 30 dk kaynatılır.

Ateşten almadan önce limon suyunu ilave edip, dutlar iyice ezilir.

Ezdikten sonra, ister, bez, ister ince delikli süzgeçten süzülür.

Şerbetimiz hazır, soğuk buz gibi servis edilir.

Afiyet şifa olsun.

Not: Ölçüler damak tadına göre ayarlanabilir. Şeker ve su miktarını istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Bu ölçüler 2 kase dut için idealdir.