Kan yapan kahvaltılıklar! Demir, folat ve E vitamini şart

Sık sık yorgunluk ve halsizlik hissediyorsanız kahvaltıda kan yapan besinlere ihtiyacınız var demektir. Kan seviyelerini korumak sağlık ve canlılık için önemli. Bu yüzden kahvaltıda kan yapıcı besinler, demiri artırmanın, dengeli beslenmenin de anahtarıdır. İşte anemiye ket vuran kahvaltılıklar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltı sağlıklı beslenmenin ilk adımıyken kan yapıcı kahvaltılıklar aneminin düşmanıdır. Kan seviyelerini yükselten kahvaltılıklar yorgunluk ve kansızlık sorununu da ortadan kaldırır.

KAN YAPICI KAHVALTILIKLAR

Vücutta kan seviyesini korumak canlılık, enerji ve hastalıklara karşı direnci korumak için önemli. Bu yüzden kan yapan besinleri tüketmeye kahvaltıda başlamak işleri kolaylaştırır.

Tahıllar

Demir alımını artıran tahıllar kahvaltınızı güçlendirir. Birçok kahvaltılık tahıl, demir ve diğer temel vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiştir. Güçlendirilmiş tahılları seçerken, daha sağlıklı bir seçim için daha düşük şeker içeriğine sahip tam tahıllı çeşitleri tercih edin.

Meyveler

Portakal, limon ve greyfurt gibi turunçgiller, demir emilimini artıran bol miktarda C vitamini kaynağıdır. Bu meyveler bitki bazlı kaynaklardan demir alımının verimliliğini artırabilir ve kırmızı kan hücresi oluşumunu destekleyebilir.

Kuruyemişler

Kahvaltıda badem gibi kuruyemişler demir, folat ve E vitamini gibi besinlerle doludur. E vitamini kırmızı kan hücrelerinin hasardan korunmasına yardımcı olur ve folat, kırmızı kan hücresi üretimi sırasında DNA sentezinde önemli bir rol oynar.

Bitter çikolata

Bitter çikolata kana fayda sağlar. Kan akışını ve dolaşımını destekleyen demir, bakır ve flavonoidler gibi antioksidanlar içerir. Maksimum fayda için daha yüksek kakao içeriğine sahip bitter çikolatayı tercih edin.

Dikkat kanser belirtisi olabilir! Cilt lekesini kremle geçiştirmeyin