Diyabete iğnesiz çözüm! Kan şekerini anında düşüren 3 bitki

Diyabet sorunu yaşayanlar bu haber tam size göre. Diyabette kan şekeri seviyesi önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Vücut direnci için de önemli olan kan şekeri dengesini doğal yöntemler ile istediğiniz seviyede tutabilirsiniz. Doğal yöntemlerle sağlık arayanlar için kan şekerini dengeleyen 3 bitki işte karşınızda...

İnişli ve çıkışlı kan şekeri seviyeleri insan vücudunu olumsuz etkiliyor. Çeşitli hastalıkları da tetikleyen bu hastalık büyük sorunlara yol açabiliyor. Doğada bulunan bazı şifalı bitkiler kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı oluyor. Bilimsel yapılan araştırmalarda bazı şifalı bitkilerin akut ve kronik hastalıklara da iyi geldiği kanıtlandı.

İşte kan şekerine iyi gelen en etkili 3 besin...

YEŞİL ÇAY, KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Birçok faydası olan yeşil çayın kan şekerini düşürmede çok etkili olduğu belirtildi. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan yeşil çayın vücuda birçok faydası da bulunuyor. Şeker hastalarının yeşil çay tüketmesi tavsiye edilirken kandaki şeker oranını dengelediği görüldü.

ZERDEÇALIN İNANILMAZ FAYDASI

Tayland'da 240 kişiyle yapılan bir çalışmada zerdeçalın, diyabetin ilerlemesini engellediği belirlendi. İnsanların yaklaşık yüzde 16'sı tip 2 diyabete ilerlerken, takviyelerden günde 250 miligram zerdeçal alanlar ilerleme kaydetmedi.

TARÇIN, İNSÜLİN DUYARLILIĞINI ARTIRIYOR

Araştırmalar, tarçının kan şekeri düzeylerini iyileştirmeye ve insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Çin'de yapılan bir araştırma, iki ay boyunca 500 mg tarçın özütü takviyesinin açlık insülini, glikoz, toplam kolesterol ve LDL kolesterolü düşürdüğünü ve yüksek kan şekeri seviyelerine sahip erkek ve kadınların insülin duyarlılığını artırdığını buldu.