Kahvaltı sofrasında ekmek, çayın yanında kek olan bu tarif çok işlevsel. Tarçınlı çikolatalı kek içerisinde birçok malzeme var. İşte detaylar...
TARÇINLI ÇİKOLATALI EKMEK TARİFİ
Malzemeler
Hamur Malzemeleri
200 gr aktif ekşi maya
180 gr süt
370 gr ekmeklik un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ erimiş
1 yemek kaşığı şeker ( daha şekerli severseniz arttırabilirsiniz )
6 gr tuz
İç Malzemeleri
100 Gram Tereyağı
60 Gram şeker
80 Gram çikolata rendesi
2 şeker kaşığı tarçın
Hazırlanışı
İç malzemeyi hazırlamak için sadece karıştırdım.
Öğlen 25 gr ana mayadan alıp 100 gr un ve 100 gr su ile ön maya hazırlayın.
Akşam saat 11 gibi mayam aktif iken bütün malzemeleri karıştırırak hamuru yoğurun .
Serin balkonda yoğurma kabıyla birlikte kapağı kapalı sabaha kadar bekletin hava sıcak ise dolaba kaldırın.
Sabah hamur kabarınca tezgahta 45×35 cm ebadında dikdörtgen şeklinde açın.
İçine iç karışımı sürün.
Diklemeye ikiye bölüp örün.
Yuvarlak kalıba yuvarlak şekilde yerleştirin.
İki saat gibi tepside mayalayın.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dak fansız ayarda pişirin.
Üstüne pudra şekeri serperek servis edin.