Kan şekerini fırlatmayan poğaça tarifi! Unu tam buğday gevrekliği sirkeden...

Tam buğday unlu poğaçayı kahvaltılarınız için deneyebilirsiniz. Beyaz unun olmadığı poğaça tarifi sağlıklı. İşte tam buğday unundan kahvaltılık poğaça tarifi...

Hilal Çakır

Sirke ile hamuru daha da gevrekleştiren bu tarif dillere destan. Birkaç malzeme hamurlaşana dek yoğrulmalı. Peki tam buğday unlu mis kokulu poğaça nasıl yapılır?

İşte sağlıklı bir hamur işi kahvaltılık tarifi:

Tam Buğday Unlu Peynirli Poğaça

Malzemeler:

2 su bardağı tam buğday unu

1 çay bardağı yoğurt

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta (akı hamur için, sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı sirke (hamurun gevrek olması için)

100 gr az yağlı beyaz peynir veya lor peyniri

1-2 dal ince kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı: Yoğurma kabına yoğurt, zeytinyağı, yumurta akı, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.

Üzerine tam buğday ununu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

İç Harç: Peynir ve ince kıyılmış dereotunu karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. Ortasına iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın.

Üzeri: Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpin.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu poğaça tam buğday unu sayesinde daha sağlıklı ve doyurucu bir alternatiftir.