Kan şekerini dengeleyen tatlı tarifi! Tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır?

Şeker hastaları kan şekeri seviyelerini stabil tutmak için tatlıyla aralarına mesafe koyuyorlar. Ancak tarçınlı elma tatlısı çok pratik ve zararsız. Peki tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tarçın şeker hastaları için son derece faydalı bir tatlı. Tarçınlı elma tatlısı kan şekerini olumlu etkiliyor. İşte tarifi...

TARÇINLI ELMA TATLISI TARİFİ

4 adet kırmızı elma

2 adet çubuk tarçın

15 gram toz şeker

İç Dolgusu için:

100 ml krema

75 gram toz şeker

200 gram labne

Servis için:

Kırık ceviz

Kaymaklı dondurma

Karamel sos

NASIL YAPILIR?

Elmaları güzelce yıkayıp, içini oyun.

Alt kısmını keserek düzleştirin.

Bir fırın kabına elmaları dizin.

İçlerine yarımşar adet çubuk tarçın koyun.

Üzerlerine gelişi güzel toz şeker serpin ve fırın kabının üstünü kapatın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişirin.

Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.

İç dolgusu için, bir karıştırma kabında krema, toz şeker, labneyi homojen kıvam alana kadar karıştırın.

Sıkma torbasına alıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Soğuyan elmaları servis tabağına alın.

İçlerinden tarçın çubuklarını çıkarın.

Hazırladığınız iç harcı içine doldurun.

Üzerlerine kırık ceviz serpin ve birer top kaymaklı dondurma koyun.

Dilerseniz karamel sos gezdirerek servis edin.