Tatlılar kan şekerini yükseltiyor. Karamel bowl ise tam tersi kan şekerini dengeliyor. Gronala ve tarçının başrol oynadığı tatlı hem lezzetli hem kolay. Peki karamel bowl nasıl yapılır? İşte tarifi...
KAN ŞEKERİNİ DENGELEYEN KARAMEL BOWL İÇİN MALZEMELER
Bir tutam tarçın
2 adet donmuş muz
Üzeri İçin
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Granola
KARAMEL BOWL NASIL YAPILIR?
İlk olarak tarife başlamadan 2 saat önce muzları buzluğa koyun ve donması için bekletin.
Ardından donan muzları ve tarçını mutfak robotuna alarak iyice karıştırın.
Karışım koyu bir kıvama geldiğinde, geniş bir kase içine alın.
Karışımın üzerine bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi ekleyin ve karıştırın.
Son olarak karışıma ufalanmış granolaları serpiştirin. Afiyet olsun.
KARAMEL BOWL PÜF NOKTASI
Eğer muzları 2 saatten fazla beklettiyseniz ve çok sertleştiyse, karışıma süt ilave ederek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Hazır granola yerine, kuruyemişli granola ve ev yapımı karabuğday granola tariflerini de kullanabilirsiniz.
Karamel bowl tarifini tatlandırmak, kuru meyve, böğürtlen ve çilek dilimleri de ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız karamel bowl'ı granola yerine kaju, çam fıstığı, fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirebilirsiniz.